Geen producten (0)
 

3 Watt LED Peer - E27

€ 7,95 (inclusief btw 21%)
Specificaties
Productcode LEDLamp3Watt
Omschrijving

De Led lamp voor in huis..

LED is de afkorting voor Light Emitting Diodes of vrij vertaald: licht afgevende diode. Wist je dat de eerste LED lamp al sinds 1962 wordt gemaakt? Dat is toch gek aangezien de gewone spaarlamp pas in 1980 werd verkocht. Dit heeft te maken met het in begin kostbare proces om een ledlamp te produceren. Sinds dat de prijs voor kort geleden daalde werd het interessant om LED verlichting ook aan te bieden als consumenten verlichting.

In gewone spaarlampen zit kwik, dat erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. Ook heeft de spaarlamp en ouderwetse gloeilamp opwarmtijd nodig waardoor deze niet direct op volle sterkte is. Met de opkomst van LED verlichting is dit niet meer aan de orde, de lamp brandt direct op volle sterkte en ook gaat de LED lamp gemiddeld 50.000 branduren mee. Dit in tegenstelling tot de 3000 uur voor een spaarlamp.

Maar het grootste voordeel van LED is uiteraard de energie besparing. Een 5 Watt LED bulb / lamp is namelijk een ruime vervanger voor de 40 Watt gloei- en spaarlamp.

Deze uitvoering is standaard in warm wit (3000K)

Reacties

Ook interessant

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Googleplus