Geen producten (0)

Top 10 LED kweeklampen 2019

We zijn weer aangekomen bij het eind van het jaar en daar horen natuurlijk overzichtjes bij! Ook dit jaar zijn er weer heel wat nieuwkomers bij en de ontwikkelingen op LED kweekgebied gaan zoals altijd vliegensvlug! We hebben al een top 10 voor het jaar 2018 gemaakt dus nu is 2019 aan de beurt. Ben je benieuwd welke LED kweeklamp op 1 staat? Lees dan verder!

10: Spectrabox Gold 4S

 

Spectrabox gold 4s

 

De spectrabox gold serie heeft dit jaar een verandering ondergaan en is nu voorzien van 3 watt OSRAM LEDs en indrukwekkende 5 watt hybrid COB LEDs gecombineerd met high-beam lenzen. Deze combinatie  zorgt voor een krachtige dieptestraling waardoor de volledige plant wordt belicht.

Door de slimme toepassing van dimmers kan het groei en bloeilicht onafhankelijk van elkaar traploos worden ingesteld. Handig van Spectrabox!

Prijs: Vanaf 299,- tot 559,- euro afhankelijk van het wattage 3 sterren led kweeklampen
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: RVS en 5 watt hybrid COBs 4 sterren led kweeklampen
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: goed  4 sterren led kweeklampen

 

9: Black Dog Phytomax-2

 

Black Dog Phytomax-2

Door de kracht en de gebruikte techniek zijn Phytomax-2 led kweeklampen tevens de kweeklampen met de grootste footprint (reikwijdte). Daarbij wordt het licht zeer gelijkmatig verspreid, waardoor er nagenoeg geen hotspots ontstaan, zoals bij veel andere led merken het geval is. Alle planten binnen de footprint zullen dus praktisch evenveel licht ontvangen en de kans op verbranding of verbleking van planten die zich binnen een hotspot begeven is nihil.

 Ook dit jaar mag de Black Dog Phytomax-2 niet ontbreken! Als je op zoek bent naar een lamp met een grote footprint, is de Phytomax-2 serie voor jou. Het licht wordt gelijkmatig verspreid waardoor er geen hotspots ontstaan, zoals bij veel andere lampen wel het geval is. Alle planten krijgen evenveel licht en groeien even snel zonder verbranding of verbleking.

De Phytomax-2  Kweeklampen van Black Dog hebben een zeer stil koelsysteem en buitengewoon grote koelplaten, die zorgen voor de perfecte afkoeling. Deze lampen blijven continue koel en geven veel minder warmte af dan een HPS lamp. behoud de controle over de temperatuur in je kweekruimte met de Phytomax-2!

Prijs: Vanaf 825,00 tot 3319,00 euro afhankelijk van het wattage 3 sterren led kweeklampen
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: RVS en SMD/5 watt LEDs 4 sterren led kweeklampen
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: redelijk 3 sterren led kweeklampen

 

8: Maxbloom

Maxbloom X8

 

Dit is de nieuwe revolutie op LED kweeklamp gebied! Waarom? Deze lamp gebruikt een combinatie van sterke 100w Epistar LED COBS en 5w CREE LEDS. De COBs zorgen voor het rode 660nm licht die ervoor zorgen dat je bloemen perfect gaan bloeien en de Epistar LEDS laten je plant groeien tot ongekende hoogtes.

De Maxbloom lampen kun je van 0 tot 100% dimmen waardoor je meer vrijheid krijgt over hoe het spectrum eruit komt te zien. Tevens kun je het licht aanpassen zonder dat je de lamp in hoogte hoeft bij te stellen. Dit kun je combineren met variaties in de branduren. De mogelijkheden gaan heel ver met deze lamp.

Prijs: Vanaf 424,- tot 724,- euro afhankelijk van het wattage 4 sterren led kweeklampen
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w Epistar COBs en 5W CREE LEDs5 sterren led kweeklamp
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: goed 4 sterren led kweeklampen

 

7: Mars Hydro PRO II

Mars Hydro PRO II

De Mars-Hydro PRO II is een bijzondere kweeklamp want deze maakt gebruik van 5 watt CREE LEDs. Er zijn erg weinig kweeklampen die deze LEDs gebruiken omdat ze warmer worden dan normale LEDs. Door het Geavanceerde koelsysteem weet de Mars-Hydro PRO II z’n hoofd koel te houden. De kweeklamp heeft hoge par waardes en een goeie verdeling van licht. In deze serie zijn ook lampen verkrijgbaar met Epistar LEDs. Het assortiment van Mars-Hydro is groot en er is voor iedereen een geschikte lamp te vinden.

Prijs: Vanaf 125 euro4 sterren led kweeklampen
Levensduur: 30.000 uur 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: CREE of Epistar chips5 sterren led kweeklamp
Garantie: 2 jaar 4 sterren led kweeklampen
Par waarde: redelijk 3 sterren led kweeklampen

 

6: BloomBeast

BloombeastHet grote kweekmonster is ontwaakt en is genadeloos op zoek naar planten die zich verschuilen in het donker. Het monster heeft de naam “Bloombeast” gekregen omdat hij met z’n 13 verschillende golflengtes licht elke plant in beweging krijgt. Hij kan ze laten groeien tot hoogtes die zelfs de meest ervaren kweker doen huiveren. Het maakt niet uit wat je wil kweken, de bloombeast zal ze monsterlijk snel laten groeien!

De Bloombeast straalt erg veel licht uit en dat is terug te zien in de consistente PAR waardes. De oorzaak is de sterke 100 wat Epistar LED COBS en veelvoud van 5 watt Bridgelux LEDS. Dit komt de bladpenetratie ten goede zodat elk blad van je plant kan genieten van deze LED kweeklamp

 

 

Prijs: Vanaf 379,- tot 1094,- euro afhankelijk van het wattage 4 sterren led kweeklampen
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w Epistar COBs en 5W bridgelux LEDs5 sterren led kweeklamp
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: zeer goed 5 sterren led kweeklamp 

5: Kind XL

KIND XL1000Vorig jaar stond KIND XL serie nog op nummer 1 maar dit jaar heeft KIND z’n plek moeten inleveren. Nog steeds op een hele nette 5e plek! KIND komt uit de VS en heeft een erg lange ontwikkeling doorgemaakt voordat ze de XL-serie hebben gelanceerd. KIND gebruikt alleen de beste materialen en het spectrum is ontworpen na jaren research. Het resultaat mag er zijn! Met een lichtspreiding van 150 x 150 cm hebben we hier te maken met een echte kweekkoning!

Prijs: Vanaf ongeveer 1.000 euro 3 sterren led kweeklampen
Levensduur: 50.000 uur 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: CREE LEDs, Full-spectrum, RVS, optische lenzen. 5 sterren led kweeklamp
Garantie: 3 jaar 4 sterren led kweeklampen
Par waarde: Hoog i.c.m. grote lichtspreiding, grote lichtkern. 4 sterren led kweeklampen

 

4: Growsun II

Growsun IIDe Growsun kweeklampen zijn terug! Deze keer met de Growsun II serie, één van de topproducten in onze webshop. Met deze LED kweeklamp kun je uitstekende groei- en bloeiresultaten behalen. Door de krachtige 100 watt Epistar COBS worden zelfs de onderste bladeren van je planten niet vergeten. Door de sterke optische lenzen die het licht breken in een hoek van 120 graden worden footprints bereikt van 152 x 121 cm. En dat allemaal voor een zeer voordelige prijs!

 

Prijs: Vanaf 279,- tot 524,- euro afhankelijk van het wattage 5 sterren led kweeklamp
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w Epistar COBs4 sterren led kweeklampen
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: zeer goed 4 sterren led kweeklampen

 

3: Migro

Migro 400De Migro 100 is een indrukwekkende LED kweeklamp en tevens de enigste LED kweeklamp die Migro maakt. De overige producten van Migro zijn verschillende configuraties van dezelfde Migro 100 LED kweeklamp. Erg slim want ze leveren er een handig ophang statief bij waarmee je de licht verdeling optimaal kunt regelen. De COB die in deze lamp is verwerkt straalt warm wit licht af die gebruikt kan worden als een Full spectrum COB.  Met Migro haal je iets heel bijzonders in huis!

Prijs: Vanaf 269,- tot 1349,- euro afhankelijk van het wattage 4 sterren led kweeklampen
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w COBs4 sterren led kweeklampen
Garantie 2 jaar 3 sterren led kweeklampen
Par waarde: uitstekend5 sterren led kweeklamp

 

2: Apollo

Apollo 10

Dit jaar heeft ook de Apollo serie een make-over gehad met een compleet nieuw gezicht waaronder nieuw logo en verpakking. De onbetwiste nummer 2, ook dit jaar erg hoog in de top 10 staat weer de Apollo. Het is één van de bekendere LED kweeklampen met nog altijd goede resultaten! De serie telt maar liefst 10 verschillende modellen waardoor die interessant is voor elke kweker. De reden van het succes? Een erg goede prijs-kwaliteit verhouding die alleen maar beter wordt!

Prijs: Vanaf 169,- tot 825,- euro afhankelijk van het wattage 5 sterren led kweeklamp
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & 3w CREE LEDs5 sterren led kweeklamp
Garantie 3 jaar 4 sterren led kweeklampen
Par waarde: uitstekend5 sterren led kweeklamp

 

1: Spectrum King SK serie

Spectrum king sk602Dit jaar willen we graag Spectrum King in het zonnetje zetten want ze maken al een hele tijd LED kweeklampen. Met de SK-serie hebben ze pas echt een pareltje in handen!

Spectrum King is een bijzonder merk op het gebied van LED kweekverlichting. Na 5 jaar research heeft Spectrum King eindelijk de LED kweeklamp en het spectrum gemaakt dat zij wilden. De gehele ontwikkeling en productie vindt in de VS plaats. In tegenstelling tot veel andere merken maakt de Spectrum King veel meer gebruik van wit licht en UV licht. De gedachte hierachter is dat ze een voor de plant zo natuurlijk mogelijke omgeving willen creëren. Spectum King is er voor de ervaren kweker die graag meer controle wil over het proces. Het is mogelijk meerdere SK602 LED-kweeklampen aan te sturen door middel van een laptop. Je kunt ze programmeren om bijvoorbeeld een zonsopkomst of ondergang te simuleren. Alleen bij Spectrum King zijn deze geavanceerde opties mogelijk en vandaar dat Spectrum dit jaar op nummer 1 staat!

Prijs: Vanaf 999,- tot 1649,- euro afhankelijk van het wattage 5 sterren led kweeklamp
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren led kweeklampen
Gebruikte materialen: Alluminium & CREE LEDs5 sterren led kweeklamp
Garantie 3 jaar 4 sterren led kweeklampen
Par waarde: uitstekend5 sterren led kweeklamp

 

 

 

 

1 Reactie

Distrax
18 March 2019 om 15:56
1
Mooi overzicht voor de lezers, je eigen COB setup maken of Optic lampen kopen doen het ook enorm goed, die zeker tot de top 5 moeten behoren van 2019! (zie diverse forumes en groei verslagen)

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter Linkedin Pinterest

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.